Bakkersonderzoek

Een anoniem, kwantitatief en betaalbaar consumentenonderzoek

Bakkersonderzoek

Een anoniem, kwantitatief en betaalbaar consumentenonderzoek

Enquête
Portal

Uw eigen enquêteportal op bakkersonderzoek.nl waar uw klanten (en niet-klanten) de enquete kunnen invullen

Inclusief
promotiepakket

Een compleet pakket inclusief flyers, posters en afbeeldingen ter promotie op website en sociale media

Opbouw
Klantenpanel

De enquete is anoniem. Klanten kunnen zich tevens vrijwillig inschrijven om in de toekomst vaker benaderd te worden

Betaal-
baar

Een bakkersonderzoek voor 1 winkel incl. nabespreking kost € 425,-. Extra winkels en opties zijn flexibel toe te voegen

Placeholder

De basisenquête is inclusief:.

 • Eigen enquêteportal (bijvoorbeeld www.bakkersonderzoek.nl/jansen
 • Complete anonieme kwantitatieve enquête zoals voorbeeld op www.bakkersonderzoek.nl/test
 • Onbeperkt aantal respondenten
 • Ook input van niet-klanten via link op sociale media
 • Promotiepakket bestaande uit 1000 A6 flyers, 2 stuks A3 posters, 2 stuks A4 posters en beelden voor website, sociale media en Tv-schermen.
 • Pdf-rapportage
 • Vergelijking op hoofdlijnen in de benchmark
 • Eigen inlogcode op het online portal om zelf kruisverbanden te maken en verder te verdiepen. Instructie middels toegang tot videoserie (KLIK HIER en bekijk een voorbeeld van de online statistiekenportal)
 • Bakkerij Support plaatst uw facebookcampagne
 • Bakkerij Support stuurt een uitnodiging aan uw klanten via e-mail indien u beschikt over een Maks of Piggy klantenkaart, MailChimp of Constant Contact e-mailmarketingsysteem
 • Vrijwillige verzameling van e-mailadressen voor eigen klantenpanel
 • U beloont zelf uw klanten met 25% keuzekorting op 1 product (indien gewenst is de beloning aan te passen)

Kosten

 • Basis Bakkersonderzoek inclusief telefonische nabespreking á 1 uur: € 425,-
 • Uitbreiding extra winkel: € 125,- per winkel inclusief extra promotiepakket en Pdf-rapportage
 • Eigen vragen toevoegen:  € 50,- per set van 2 vragen
 • Géén nabespreking gewenst? De korting bedraagt dan € 75,- op het basistarief

Klik hier voor het live-voorbeeld van bakkersonderzoek

Voorbeeld poster

(2x A3 en 2x A4 per winkel)

Voorbeeld flyer A6

(1000st. per winkel)

Afbeelding website
en sociale media

Voorbeeld Tv-scherm

Compleet pakket
Om het de bakker gemakkelijk te maken wordt het bakkersonderzoek aangeboden als compleet pakket. De basis is een eigen digitale portal op bakkersonderzoek.nl waarop de consument toegang heeft tot het onderzoek. Daarnaast ontvangen deelnemers flyers om uit te delen in de winkel(s), posters en beelden voor gebruik op Sociale Media. “Als de bakker mij beheerder maakt van zijn facebookpagina dan zorg ik zelf voor het plaatsen van de berichten. Daarnaast stuur ik de klanten van de bakker een uitnodiging tot deelname indien de ondernemer beschikt over een Maks of Piggy klantenkaart of e-mailmarketingsysteem van MailChimp of Constant Contact”, aldus Gommans.

Het bakkersonderzoek bevat een set van vragen waaruit klantprofielen kunnen worden getrokken en die antwoord geven op de specifieke koopbehoeftes van klanten zoals interesse in bepaalde producten of assortimenten, behoefte om online te kopen en de waarde die een klant hecht aan zaken als gezondheid, gemak en klantvriendelijkheid. De bakker wordt beoordeeld op diverse onderdelen waaronder productkwaliteit, assortiment en klantvriendelijkheid. Ook wordt de klant gevraagd om zijn of haar mening te geven over verbeteringen in algemene zin. Doordat de link naar de enquête ook online gedeeld wordt kunnen ook niet-klanten deelnemen. Het bakkersonderzoek houdt op een slimme manier rekening hiermee door andere vragen te stellen aan niet-klanten.

Klantenpanel
Het bakkersonderzoek kan volledig anoniem worden ingevuld maar bevat ook een optionele vraag waarmee klanten zich kunnen opgeven voor een klantenpanel met hun e-mailadres. De bakker kan deze lijst met email adressen later gebruiken om een aantal keren per jaar specifieke vragen te stellen aan deze groep. Indien gewenst kan Bakkerij Support daar opvolging aan geven. Uit ervaring van bakkersonderzoek blijkt dat 10-20% van de deelnemers zich inschrijft om in de toekomst opnieuw benaderd te worden.

Inclusief benchmark
Naast inzicht in het eigen bedrijf ontvangen deelnemende bakkers tevens op hoofdlijnen een vergelijking met de benchmark van Bakkersonderzoek.

Betaalbaar
Een compleet onderzoek inclusief promotiematerialen is er al voor € 350,- uitgaande van een bakkerij met één winkel (exclusief telefonisch consult). Voor extra winkels geldt een opslag van € 125,- per winkel waarbij er een extra rapportage en promotiepakket beschikbaar gesteld wordt. Het onderzoek is uit te breiden met eigen vragen en ook een verdere analyse van de uitkomsten behoort tot de mogelijkheden.

Wat gebeurd er met de data?
De individuele klantdata worden uitsluitend met u gedeeld, nooit met derden. De compleet opgebouwde database van Bakkersonderzoek zal worden gebruikt om trends te delen met de markt en met u in de vorm van een benchmark. Bijvoorbeeld door uitspraken te doen als: 60% van de Nederlandse consument heeft een voorkeur voor volkorenbrood. Of: 10% van de bestaande bakkersklanten zouden gebruik willen maken van het bestellen van brood en gebak via een webshop. Voor bakkers aangesloten bij een formule bestaat bij voldoende deelname-dichtheid de mogelijkheid om de klanttevredenheid op hoofdlijnen te vergelijken met het gemiddelde van de formule.

Interesse in een bakkersonderzoek? Neem contact op!

[contact-form-7 id=”661″ title=”Contactformulier Bakkerij Support”]

Schrijf je in voor de Bakkerij Support nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuws, columns en marketingtips!

[x_subscribe form=”644″]