Het Borisgebakje en The Voice of Kroenenberg – Joep Gommans – Bakkerij Support

bakkerijsupportColumns

The voice of Kroenenberg en het Borisgebakje

*geschreven in het verleden als eigenaar van Bakkerij Gommans BV

In 2004 prijkte bovenstaand krantenartikel op de voorpagina van de Telegraaf. Vanaf dat moment was ook voor ons de ware gekte losgebarsten en haalde dit initiatief onder andere het financieel dagblad, de nieuwe revue, radio 538 en diverse regionale media in Limburg. Idols2 was een hype, Boris was een hype, en ons “Borisgebakje” liftte daarop mee.
Het Borisgebakje ontstond bij toeval. Boris was klant in onze winkel in Venlo en kwam een fototaart voor zijn jarige zoontje afhalen. Idols was helemaal hot en de liveshows waren nog maar nét begonnen. Onze oplettende medewerker Ivo grapte tegen Boris “of we zijn foto ook niet op een taart mochten zetten” en zo begon het hele circus.
Rexona had tijdens Idols1 het jaar ervoor posters gemaakt van alle deelnemers maar had in 2004 gekozen voor een andere give-away die niet aansloeg. Omdat er geen posters waren maar er wel behoefte aan was maakten wij posters van Boris. De poster werd gratis weggegeven bij 4 Borisgebakjes en we organiseerden een wedstrijd in Venlo waarbij mensen de poster voor de raam hingen en prijzen konden winnen. Ons succes hing uiteraard af van het succes van Boris zelf, en gelukkig won Boris Idols2 waardoor deze hele actie wekenlang succesvol was. Venlo hing vol met posters en de mensen stonden rijendik voor onze deur om gebakjes te kopen.
Marliesgebakje

Collega Gerard Besseling uit Hoogkarspel had in dezelfde periode een “Marliesgebakje”, ook deelneemster in de liveshows, en onderling grapten we per sms en e-mail over onze gebakjes. Er ontstond een klein competitiegevoel en collega Besseling sms’te me dan ook feliciterend toen onze actie in full colour de Telegraaf haalde.
De actie met Boris leerde ons wederom dat inspelen op de actualiteit kan leiden tot bekendheid ver buiten de eigen regio wat zeker een positief effect heeft gehad op ons imago in de jaren erna.
The Voice of Kroenenberg

We zijn 8 jaar en vele talentenshows later. Het succes van de eerste Idolsjaren is nauwelijks meer te overtreffen, maar The Voice of Holland is veruit de best bekeken talentenjacht. Dit jaar is één van de deelnemers Bart Reinders uit het dorp Kronenberg (of zoals we dat in dialect zeggen: Kroenenberg) dat binnen onze gemeente ligt. Bart woont inmiddels in Dieren maar blijft een graag geziene dorpsgenoot.
Toen ik op de TV zag dat Bart de voorronde door kwam wat een plek in “the battles” oplevert begon het direct te kriebelen. Na wat heen en weer facebooken met een enthousiaste Bart is nu het vlaaitje “The Voice of Kroenenberg” een feit. Geholpen dit keer door de social media wordt er al lekker “gesproken” over ons vlaaitje. We hopen natuurlijk dat Bart het ver gaat schoppen bij The Voice, uiteraard allereerst voor Bart zelf. Als de Telegraaf dan weer een leuk artikel zoekt voor op hun voorpagina; wij houden ons aanbevolen 😉
Joep Gommans

Bakker met Passie voor brood, vlaai en The Voice of Kroenenberg!