Mirabellen vlaai voor Limburg!

Ter informatie: Bakkerij Support heeft geen commercieel belang bij het initiatief 'Mirabellenvlaai voor Limburg'. Joep Gommans ondersteunt het initiatief gratis met promotiematerialen, foto's en een video die door alle ambachtelijke bakkers in het land gebruikt mogen worden wanneer zij de Mirabellenpruimen in hun producten verwerken. Meer informatie over het initiatief staat onderaan deze pagina.

Bestellen Mirabellen

De Mirabellen zijn telefonisch te bestellen bij Michel Philipsen via 06-22491251. Deze zijn dus niet bij 'Beko Groothandel' via de reguliere kanalen te bestellen.

Recept Mirabellenvulling:

Per blik Mirabellen 400 gram sap eraf halen en weg doen. 300 gram suiker, 100 gram koudbindmiddel en 3 gram kaneel goed mengen. Daarna voorzichtig mengen met de Mirabellen. Let op dat de Mirabellen niet kapot gedraaid worden want dan worden ze taai.

Image

DOWNLOADS

Download hier de promotiematerialen, foto's en video.

  • DOWNLOAD een A4 om te printen
  • DOWNLOAD de video voor gebruik op sociale media, tv-scherm of website
  • DOWNLOAD de afbeeldingen voor sociale media
  • DOWNLOAD de beelden voor gebruik op TV-schermen
  • DOWNLOAD product- en sfeerfoto's
  • DOWNLOAD het officiële Giro777 logo

Over het initiatief 'Mirabellen vlaai voor Limburg'

Door de hevige regenval in Limburg zijn vele mensen en bedrijven getroffen. Zo ook de 60 hectare tellende boomgaard van de Fruitboerderij van de familie Görtz uit Baarlo. Zij zagen 90% van hun 'Limburgse Morellen' verloren gaan.

Naast Morellen groeien er in de boomgaard ook Mirabellen. De mirabel (ook wel kroosjes of kriekpruimen genoemd) is een pruimensoort, die op een grote kers lijkt. Er zijn verschillende soorten mirabellen variërend van oranje-gele schil met een rode blos tot blauw. Net als alle andere pruimen zit er een grote pit in, die makkelijk loslaat. Het vruchtvlees is zoet en sappig. Doordat de Mirabellen ten tijde van het hoogwater nog klein waren zijn deze niet beschadigd.

'Met het bakken van de Mirabellenvlaai steun je de familie Görtz én eventueel Giro 777'

Je kunt de Mirabellen gebruiken als basis voor een onderscheidende Limburgse vlaai, maar je kunt ze vanzelfsprekend ook gebruiken in andere lekkernijen zoals een pruimenflap, cake of stukje plaatgebak. je kiest er zelf voor of je ook een afdracht doet aan Giro 777. Je kunt promotiematerialen downloaden met en zonder het Giro777 logo. De Mirabellen zijn telefonisch te bestellen bij Michel Philipsen via 06-22491251. Deze zijn dus niet bij 'Beko Groothandel' via de reguliere kanalen te bestellen.

Nationaal Rampenfonds stelt ‘giro 777’ open voor hulp overstromingsramp Limburg

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Het gaat hierbij om steun voor kleinschalige projecten die ertoe dienen dat de lokale samenleving een extra steuntje in de rug krijgt. Het is niet de bedoeling dat er directe steun aan particulieren en ondernemingen gegeven zal worden. Het gaat om burgerinitiatieven die - nadat de modder is weggeschept - lokale noden helpen lenigen. Het geld dat hopelijk ruimhartig gegeven zal worden, wordt verdeeld in samenwerking met mensen en organisaties ter plekke. Die weten waar de grootste nood is, en kunnen maatwerk leveren.