Appelrakker praktische informatie

Ter informatie: Bakkerij Support heeft geen commercieel belang bij het initiatief ‘Samen Sterk’ waar vanuit de Appelrakker is ontstaan. Joep Gommans ondersteunt het initiatief gratis met enkele promotiematerialen en foto’s die door alle ambachtelijke bakkers in het land gebruikt mogen worden. Meer informatie over het initiatief staat onderaan deze pagina.

Downloads

Download hier de promotiematerialen, foto’s en het recept.

  • DOWNLOAD het persbericht
  • DOWNLOAD het recept
  • DOWNLOAD de Productfoto’s Alle foto’s zijn op hoge en lage resolutie te downloaden met vrijstaande of witte achtergrond. Kies de foto’s op lage resolutie uitsluitend voor online gebruik).
  • DOWNLOAD  de promotiematerialen (A4 en A3 om te printen, Facebookbericht, Facebookpuzzel. Voorbeeldtekst puzzel: ‘We zijn een stukje van onze Appelrakker kwijt. Weet jij welk stukje we zoeken? Reageer met de juiste emoticon en maak kans op 4 heerlijke Appelrakkers!’

Over het initiatief ‘Samen Sterk’ & Appelrakker

bron: bakkerswereld.nl

Veertien bakkers uit het land doen een oproep aan hun collega’s om op 23 september een grote vuist te maken tegen het supermarktkanaal. De hashtag #appelrakker ‘vers van uw ambachtelijke bakker’ moet trending topic worden die dag.

De datum 23 september 2019 gaat, als de voortekenen niet bedriegen, in de ambachtelijke bakkerijgeschiedenis de boeken in als een memorabele datum. Het is de bedoeling dat alle bakkers in Nederland die dag hetzelfde product introduceren: de appelrakker. Een initiatief dat deze keer komt vanuit de bakkers zelf en waar geen overkoepelende organisatie bij betrokken is.

Hashtag Appelrakker
‘Alle bakkers twitteren, instagrammen of facebooken die dag de productnaam appelrakker met een # ervoor. Als het goed is wordt de lancering op social media groots gedeeld,  zonder dat er dus een groot bedrijf achter zit. Het wordt een actie van de bakkers zelf’, laat de Zwolse bakker en initiator Arend Kisteman aan Bakkerswereld weten.

Vrijheid
De appelrakker is een korstdeegproduct gevuld met daarop dunne plakjes appel. Onder de appel komt roomspijs. Op het geheel komt nog kaneelsuiker en abrikozengelei. Kisteman: ‘Makkelijk en rationeel te maken voor zowel de brood- als banketbakker. Iedereen kan zijn eigen prijs hanteren en eigen grondstoffen gebruiken. Veel vrijheid dus. Wanneer een ondernemer liever een ovale of vierkante appelrakker wil maken, kan dat ook. Er wordt wel een basisrecept gedeeld, maar daarbinnen kan de bakker creatief zijn, door er bijvoorbeeld juist wel of geen toef slagroom op te doen.’

Koker ambacht
De columnist van Bakkerswereld is vooral enthousiast over het feit dat deze actie nu uit de koker van het ambacht zelf komt. ‘Vaak zie je dat leveranciers of overkoepelende organisaties acties verzinnen, maar wij kunnen dit natuurlijk ook’, verklaart Arend Kisteman. De bakkers met wie hij dit samen bedacht heeft zijn: Adriaan Vonk, Arthur van Horssen, Cornee Wegerif, Edwin Prins, Hugo de Groot, Fiona Ekeler, Jaap Tuijn, Joep Gommans, Lex Brakenhof, Marco Waegemakers, Maureen Jacobs, Pieter Soeteman en Wouter Jacobs.