Ei-genwijze creativiteit met Guerrilla marketing! 

Joep GommansColumns, Winkelcoaching

Pasen staat voor de deur en dat betekent dat je als bakker weer volop kunt uitpakken met je heerlijke paasbroden, chocolade-eieren, paashaasjes, paasgebakjes en andere lekkernijen. Maar hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen al die anderen die ook hun best doen om de klanten te verleiden? Hoe zorg je ervoor dat je meer omzet maakt en je klantenbinding vergroot? Het antwoord is: Guerrilla marketing!
Guerrilla marketing is een vorm van marketing die gebruikmaakt van onconventionele en creatieve acties om de aandacht van het publiek te trekken. Het doel is om een blijvende indruk te maken en mond-tot-mondreclame te genereren. Guerrilla marketing is vaak goedkoop, verrassend en origineel. Het kan je helpen om je te onderscheiden en je naamsbekendheid te vergroten.
Maar hoe bedenk je een goede Guerrilla marketing actie voor Pasen? Dat is natuurlijk afhankelijk van je doelgroep, je budget en je locatie. Maar ik heb hier alvast enkele voorbeelden voor je ter inspiratie:
  • Huur een paashaaspak en ga de straat op. Deel stukjes paasbrood uit, of flyers met een kortingscode of een gratis product voor je bakkerij. Maak foto’s met de voorbijgangers en vraag ze om je te volgen op social media. Doe af en toe een dansje of een trucje om de aandacht te trekken.
  • Maak een paasspeurtocht voor kinderen. Verstop aanwijzingen en raadsels die leiden naar een schat. De schat kan bestaan uit een mandje met paaslekkernijen, een knuffel of een spelletje.
  • Verstop gouden Paaseieren in de buurt van je bakkerij en laat hints achter op je social media kanalen. Wie de eieren vindt, kan ze inruilen voor een gratis paasbrood of korting op je andere producten.
  • Creëer een pop-up kraampje op een drukke locatie in de stad waar je gratis mini-porties van je beroemde paasbrood uitdeelt. Maak het interactief door klanten uit te dagen om ter plekke een grappige paasgroet te bedenken en te delen op social media met een specifieke hashtag voor een kans op een paasbrunchpakket.
Dit zijn slechts enkele ideeën, maar je kunt natuurlijk volledig je eigen draai geven aan je guerrilla marketing actie. Het belangrijkste is dat je je klanten verrast, vermaakt en verleidt. Zo zorg je ervoor dat ze je niet snel zullen vergeten en dat ze graag terugkomen voor meer.
Ik wens je veel succes en plezier met je guerrilla marketing actie voor Pasen. Laat me weten hoe het gaat en wat de reacties zijn. Ik ben benieuwd naar je resultaten!