Inschrijving voor ‘de week van De Echte Oliebol’ 2017 gestart

bakkerijsupportNieuws

Een (h)eerlijke traktatie voor de medemens die het moeilijker heeft tussen 13 en 18 november 2017.

In 2013 ontstond in Noord-Limburg het initiatief ‘de week van De Echte Oliebol’. De sponsoractie groeit sinds die tijd. Inmiddels kunnen door heel het land gasten en vrijwilligers van vereniging de Zonnebloem rekenen op een heerlijke traktatie van de lokale Echte Bakker.

Joep Gommans, initiatiefnemer en eigenaar van Bakkerij Support is in gesprek met Rudolf Frentz van Frentz De Echte Bakker met winkels in Ugchelen en Apeldoorn:

“In 2016 hebben wij voor het eerst meegedaan aan dit initiatief. Enkele maanden daarvoor hadden we al via Joep een sponsoring gedaan aan de Zonnebloem in Apeldoorn. Door de positieve ervaringen besloten we direct om ook de sponsoring van oliebollen aan te bieden. Wat ons aanspreekt aan deze week is dat je oprecht een keer de tijd en middelen vrijmaakt om iets te doen voor de lokale medemens die het moeilijker heeft dan ons. Een oliebol lijkt een klein gebaar, maar we hebben gemerkt dat we er heel veel mee hebben kunnen losmaken. De hoeveelheid goodwill en positieve reacties die we hebben mogen ontvangen waren overweldigend. Dit kwam mede doordat lokale én regionale media zoals Tv, radio en kranten aandacht hebben besteed aan de sponsoring.

Wat de week van De Echte Oliebol precies inhoudt? Het is een sponsoractie waarbij we gratis oliebollen ter beschikking stellen aan de lokale afdeling van de Zonnebloem. Joep Gommans zorgt voor het initiële contact, de Pr en de promotiematerialen. De afdeling van de Zonnebloem zorgt zelf voor de verdeling, de huis aan huis verspreiding en de promotie naar de gasten en vrijwilligers. Een mooie samenwerking waaraan we ook dit jaar weer heel graag deelnemen!”

De week van De Echte Oliebol is dit jaar van 13 tot 18 november. Aan bakkers die willen deelnemen is het advies om zich al vóór de zomervakantie in te schrijven. De lokale Zonnebloem kan dan beter rekening houden met deze activiteit in hun planning. De kosten voor deelname bedragen € 250,-. Hiervoor wordt de sponsoring voor maximaal 2 afdelingen georganiseerd en ontvangt de bakker een promotiepakket. Extra afdelingen kunnen worden ingeschreven voor € 50,- per afdeling die als vergoeding dient voor extra promotiematerialen en organisatie. Inschrijven kan via de website www.deechteoliebol.nl